Vraag meer informatie aan of schrijf direct in!

Informatie aanvragen Direct inschrijven
 • Cursus VCA basis, inclusief examen

  Alle medewerkers moeten beschikken over basiskennis ten aanzien van veiligheid. Daarnaast moet worden voorzien in de wettelijke verplichting die de werkgever heeft om voorlichting en instructie te geven over de risico’s van de uit te voeren werkzaamheden en hoe deze te beperken. Als bedrijf is het noodzakelijk bij levering aan VCA-gecertificeerde bedrijven, aan te kunnen tonen dat de medewerkers in het bezit zijn van een erkend veiligheidscertificaat.

  Doelgroep

  Operationele medewerkers die werken voor opdrachtgevers die het VCA-certificaat verplicht stellen. Bijvoorbeeld medewerkers die laad- en loswerkzaamheden verrichten op terreinen van de (petro-) chemische industrie, zoals kiepautochauffeurs, kraanmachinisten, personeel van aannemers en constructiebedrijven en schilders.

  Zelfstandige ondernemers (ZZP'ers) die werken volgens de VCA-richtlijnen of opdrachtgevers dienen in bezit te zijn van het VOL-VCA certificaat.

  Duur opleiding

  2 dagen.

  Inhoud

  • Arbeidsomstandighedenwetgeving;
  • Risico’s en preventie;
  • Gevaarlijke stoffen;
  • Brand- en explosiegevaar;
  • Elektriciteit;
  • Machines en gereedschappen;
  • Hijsen en tillen;
  • Werken op hoogte;
  • Persoonlijke beschermingsmiddelen.
  • Rond het middaguur zal er een lunch worden verzorgd.

  Toetsing/examen

  Er wordt online een examen afgenomen, direct na afloop ontvang je de uitslag. Bij voldoende beoordeling van het examen wordt het certificaat Basisveiligheid VCA uitgereikt. Het certificaat heeft een geldigheidsduur van 10 jaar.

  Ook is het mogelijk om tegen een meerprijs van € 10 een voorleesexamen af te nemen, de examenvragen worden dan voorgelezen door de computer.

  Examengarantie

  Heb je de klassikale cursus gevolgd en toch gezakt voor je VCA examen? Geen nood! Met onze examengarantie krijg je het 1e herexamen cadeau!*

  Beschikbare talen

  • De klassikale cursus en de lesmaterialen zijn beschikbaar in het Nederlands. Op aanvraag en bij voldoende aanmeldingen kunnen wij de cursus tevens aanbieden in het Engels of Duits.
  • Het VCA Basis examen is beschikbaar in de talen: Nederlands, Engels, Duits, Frans, Hongaars, Italiaans, Litouws, Pools, Portugees, Slowaaks, Spaans en Turks.

  Waarde nascholing Code 95

  14 uur.

  Resultaat

  Deelnemers doen basiskennis op over veiligheid en krijgen inzicht in alle veiligheidsaspecten betreffende het werken voor VCA-gecertificeerde bedrijven. Als het examen met goed gevolg wordt afgelegd, wordt het certificaat Basisveiligheid VCA uitgereikt.

  * Examengarantie wordt alleen afgegeven als je de volledige klassikale cursus hebt gevolgd.

  Meer informatie?

  Neem gerust contact met ons op.

  Informatie aanvragen  Direct inschrijven
 • Opleiding en prijzen

  VCA basis (Complete opleiding)

  € 249

  • Klassikale theoriecursus
  • Nederlandstalig
  • Les- en leermateriaal
  • Examen VCA Basis
  *Prijs is exclusief CCV-registratiekosten á € 19,95 p.p.p.d.
  **Prijzen zijn exclusief BTW

  Meer informatie?

  Neem gerust contact met ons op.

  Informatie aanvragen  Direct inschrijven
 • Subsidie

  SOOB

  logo soob

  De komende jaren zijn er in de sector Transport & Logistiek veel goed opgeleide medewerkers nodig. SOOB, het opleidings- en ontwikkelingsfonds voor de branche, stimuleert het volgen van opleidingen en trainingen door huidige én toekomstige medewerkers in de bedrijfstak. Dit doet SOOB door het verstrekken van subsidies via SOOB Subsidiepunt.

  SOOB-subsidie is beschikbaar voor een aantal van onze VCA-opleidingen. Hieronder vind u een overzicht van de VCA-opleidingen die met SOOB-subsidie bij Verkeersopleidingen Proficiat gevolgd kan worden.

  Naam opleiding Subsidiebedrag
  VCA Basis herhaling    € 150
  VCA Basis € 200


  STOOF

  logo stoof

  Via het Sectorplan Uitzendbranche worden werkgevers in 2014 gestimuleerd om laaggeschoolde werkzoekende uitzendkrachten bij- of om te scholen voor banen in de techniek en om werkzoekende uitzendkrachten zonder startkwalificatie een traject aan te bieden waarmee zij hun Ervaringscertificaat (EVC) kunnen halen, of aan een opleiding deel te nemen. Waarna ze voor langere tijd geplaatst kunnen worden en de kans op duurzame inzetbaarheid vergroot wordt.

  Opleiding Prijs STOOF subsidie U betaalt
  VCA Basis, herhaling    € 199    € 19,90 € 179,10   
  VCA Basis € 249 € 24,90 € 224,10

  Wilt u meer informatie of heeft vragen over SOOB of STOOF subsidie?

  Neem dan contact met ons op: bel 023 – 526 05 30 of stuur een e-mail naar info@rijschoolproficiat.nl

  U kunt ook een kijkje nemen op de website van SOOB Subsidiepunt: www.soobsubsidiepunt.nl of STOOF: www.stoof-webportal.nl

  Meer informatie?

  Neem gerust contact met ons op.

  Informatie aanvragen  Direct inschrijven

Copyright © 2017 Alle rechten voorbehouden.   Disclaimer   Algemene voorwaarden